annuarioaudio
» » Охридските Трубадури При Домот На Културата "Григор Прличев" Охрид - Дафинка Платно Белеше

Охридските Трубадури При Домот На Културата "Григор Прличев" Охрид - Дафинка Платно Белеше flac album

Охридските Трубадури При Домот На Културата "Григор Прличев" Охрид - Дафинка Платно Белеше flac album
Title:
Дафинка Платно Белеше
Performer:
Охридските Трубадури При Домот На Културата "Григор Прличев" Охрид
Style:
Folk
Released:
Country:
FLAC album size:
1746 mb
Other formats:
AC3 ADX MP3 MMF AU MOD MP3
Rating:
4.6 ✪

About Григор Прличев: Григор Ставрев Прличев (Охрид, 18 јануари 1830-Охрид, 6 февруари 1893) - истакнат македонски писател од времето на романтизмот и з. .in Охрид, Macedonia, the Former Yugoslav Republic of. January 18, 1830. Григор Ставрев Прличев (Охрид, 18 јануари 1830-Охрид, 6 февруари 1893) - истакнат македонски писател од времето на романтизмот и значаен претсавник на македонската книжевност од XIX век. Овој генијален книжевник според јазичната припадност е тродомен автор: грчки, бугарски и македонски, и ги обединува во себе нивните специфични карактеристики и епохата во која живее и работи, класицизмот и романтизмот, како стилски белези.

Events - Наш Фестивал - 30 ноември во Охрид, Do You Have A Suitable Partner- перформанс на Марија Христовска, Rib i June vo Ohrid - free live concerts. There are no Upcoming Events right now ! Follow НУ Центар за култура "Григор Прличев" - Охрид to get updates of coming events. Follow НУ Центар за култура "Григор Прличев" - Охрид. Наш Фестивал - 30 ноември во Охрид. Fri Nov 30 2018 at 06:00 pm НУ Центар за култура "Григор Прличев" - Охрид, "Македонски Просветители" 4 . 94, 6000 Ohrid, Ohrid, Macedonia, The Former Yugoslav Republic of. Do You Have A Suitable Partner- перформанс на Марија Христовска

Сето тоа прикажано на големото платно допира до срцата на гледачите, но таква шанса во Охрид сѐ уште немаме. ас како љубител на филмови како и многу мои сограѓани сакаме да се прикажуваат нови филмови во киното кое е дел од Центарот за култура „Григор Прличев. Желбата да гледаме најнов филм од омилен глумец, режисер нѐ тера да патуваме до Скопје, Битола, а може да го зачуваме времето поминато во пат за нешто друго.

Охридските Трубадури При Домот На Културата Григор Прличев Охрид - Дафинка. Danica Filiplič, Slovenski Instrumentalni Kvintet - Poje Otrokom: Siničica. imi Stanić - Kaži, Zašto Me Ostavi Prsluk Pucam.

Tracklist

Дафинка Платно Белеше 4:02
Стојане Море Стојане 2:58
Позив Дојде Војник Да Одам 4:33
Мор Зарино Прва Севдо 4:44
Јас Сум Несрекница 4:02
Ано Поминуваш 4:08
Дали Си Се Наспало 3:16
Ах Мори Бабо Стара Бабо 4:02
Иди Ја Мамо Посакај 2:20
Билјана Платно Белеше 6:44

Versions

Category Artist Title (Format) Label Category Country Year
ЛП 1542 Охридските Трубадури При Домот На Културата "Григор Прличев" Охрид* Дафинка Платно Белеше ‎(LP, Album) PGP RTB ЛП 1542 Yugoslavia 1984
НК 10457 Охридските Трубадури* Дафинка Платно Белеше ‎(Cass, Album) PGP RTB НК 10457 Yugoslavia 1984